Waarom zelfbevrediging?

Iedere vrouw heeft verlangens. Ook seksueel verlangen is daar een onderdeel van.  Dat is gezond en zo geschapen met een doel.  We verlangen ernaar ons te binden, liefde te ervaren. Soms kan lust de overhand krijgen en voel je liefde verdwijnen. Je eenzaamheid neemt dan toe en in je verlangen is dan sprake van gemis. Het kan sterker worden dan je wilt, het kan je gaan beheersen. We hopen dat deze site je helpt in je zoektocht naar erkenning van waar je mee zit en herkenning bij anderen. We hopen dat je hoop vindt voor vrijheid.

Wat is zelfbevrediging?
Zelfbevrediging, of (zoals het officieel genoemd wordt) masturbatie is een vorm van soloseks, seks met jezelf.  De manier waarop vrouwen dit doen is individueeel verschillend, meestal door stimulatie (door aanraking met de hand) van de eikel van de clitoris, het meest gevoelige deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan (vulva). Doel is meestal om een orgasme (=klaarkomen) te bereiken.

Veel meisjes ontdekken als kind of in de pubertijd het prettige gevoel dat kan ontstaan bij aanraken van hun geslachtsorgaan of andere erogene (seksueel gevoelige) delen van hun lichaam. Veel andere vrouwen ontdekken dit niet automatisch en komen daar pas achter wanneer ze in een relatie seksueel actief worden. Weer anderen ontdekken dit helaas in onveilige situaties van misbruik.

Of je open staat voor masturbatie en of je dit als prettig ervaart heeft te maken met wat je leerde over lust en liefde en met de manier waarop je dit verbindt met de relaties die je hebt. Uit onderzoek blijkt dat veel christelijke vrouwen ontevreden zijn over hoe ze hierin zijn voorgelicht en voorgeleefd door hun opvoeders en door de kerk. Als het al gebeurde was het vaak onduidelijk, afstandelijk en/of veroordelend.

Taboe
Mede hierdoor rust er taboe op dit onderwerp en kan het omgaan met masturbatie een eenzame ontdekkingstocht zijn. Dat zorgt in veel gevallen voor pijnlijke gevoelens als eenzaamheid, schaamte en schuld. Geheimhouding kan ongewenste gevolgen hebben op je beeldvorming met betrekking tot seksualiteit, vooral wanneer er gevoelens van angst en onveiligheid meespelen. Je ervaart bijvoorbeeld hoge drempels voordat je eerlijk zou kunnen delen hoe jij seks ervaart, terwijl je ook wel echt open zou willen zijn wanneer je een relatie hebt.

Volg mij

Gemaakt door WoodyDesign. All rights Reserved.